Celebrarea Buneivestiri în Girov

Evenimente Martie 26, 2019

Bunavestire este prilejul care aduce multă bucurie mamelor și femeilor creștine, în general. Vineri, 22 martie și luni, 25 martie 2019, elevii giroveni au adus un omagiu binemeritat mamei.

Bunavestire este prilejul care aduce multă bucurie mamelor și femeilor creștine, în general. Vineri, 22 martie și luni, 25 martie 2019, elevii giroveni au adus un omagiu binemeritat mamei.

Vineri, 22 martie 2019, în Centrul Cultural "Ionel Teodoreanu" Girov a fost organizat Festivalul "Ziua femeii creştine", la care au participat preşcolarii şi şcolarii din Şcoala Gimnazială "Prof. Gheorghe Dumitreasa" Girov, coordonaţi de doamnele profesoare Paula Chiriloi, Clara Tomşa, Mădălina Anton, Maria Hîrţan, Cersela Secure, Marineta Olariu, Mihaela Trofin şi Viorica Mititelu.

Evenimentul a fost deschis de Preotul Ştefan Zaharia, care a prezentat câteva informaţii din istoria prăznuirii Buneivestiri şi relevanţa pe care această zi o are în cinstirea mamei şi  a femeii creştine. 

Programul festivalului a continuat cu versuri, cântece şi dansuri specifice româneşti. Îmbrăcaţi în port popular, copiii, mai mici sau mai mari, au încântat publicul spectator, aducând multă emoţie în inimile mamelor şi bunicilor prezente.

Luni, 25 martie 2019, rugăciunea, pricesnele și cântecele pentru mame au alcătuit atmosfera de sărbătoare în biserica Conţeşti. Invitaţi au fost copiii din clasele primare coordonaţi de doamna Viorica Mititelu, care au cântat credincioaselor din parohia noastră, după slujirea slujbei de Te-Deum. Şi tinerii de la strana bisericii noastre au cântat câteva pricesne la chinonicul Sfintei Liturghi. La finalul rugăciunii şi a recitalului de cântece pentru mama, copiii, doamna profesor şi părinţii elevilor au fost recompensaţi, iar cei mici au oferit flori doamnelor din biserică.

Aceste două activităţi au încheiat calendarul acţiunilor din Proiectul  „Valori de suflet al Conţeştilor: de ieri şi de azi”.