Activităţi de proiect

Evenimente Martie 8, 2019

Între satul lui Nică şi satul nostru - activităţi din proiectul "Valori de suflet ale Conţeştilor: de ieri şi de azi"

În cadrul proiectului "Valori de suflet ale Conţeştilor: de ieri şi de azi" şi a Simpozionului Judeţean "Ion Creangă", ajuns la a V-a ediţie, a fost organizată vineri, 1 martie 2019, un eveniment cultural-artistic, la care au luat parte preşcolari şi elevi din clasele primare ale Şcolii Gimnaziale "Prof. Gheorghe Dumitreasa" Girov, alături de părinţii acestora şi reprezentanţi ai oficialităţilor locale.

Părintele Ştefan Zaharia a prezentat un material PPT cu informaţii din viaţa şi creaţia marelui povestitor, numit "Lumea satului lui Nică", şi a purtat un dialog cu participanţii. A urmat un program artistic care a implicat elevi din şcoala giroveană coordonaţi de profesorii Paula Chiriloi, Clara Tomşa, Cerasela Secure, Viorica Mititelu şi invitaţii din Şcoala Gimnazială din Tupilaţi, coordonaţi de prof. Sînziana Mititelu.

Deoarece pe 2 martie este ziua poetului Radu Gyr, domnul bibliotecar Constantin Olariu a prezentat pe scurt opera literară a cunoscutului autor, iar elevii au recitat câteva dintre poeziile sale.

Acest eveniment a fost sprijinit financiar de domnul primar Vasile Ciubotaru.

Următoarea activitate din proiect se va desfăşura mâine, 9 martie 2019, după Sfânta Liturghie, în biserica parohiei Conţeşti, invitatul întâlnirii fiind Florin Zaharia, artist din Piatra-Neamţ.