Din an în an cu bucurie spre mântuire

Viața parohiei Ianuarie 2, 2016

Întru mulţi ani vă urăm cu emoţia rugăciunii înălţate către Tatăl nostru!

Anul trecut ne-a lăsat în suflete şi în amintiri multe bucurii dar şi multe tristeţi. Un lucet de sfinţenie încă mai primim prin mila lui Dumnezeu ca ochii noştri să întrevadă urma paşilor sfinţilor. Haina strălucitoare a botezului a fost îmbrăcată de trei copii în 2015, an care ne-a despărţit, pentru o vreme, de 11 suflete.

A fost anul 2015 unul bun? Pentru noi, parohia Conţeşti, credem că da! Mai ales pentru faptul că am reuşit să ne întărim în credinţă într-un timp al încercării ei. Acum se cerne trăirea noastră în Hristos ce Răstignit şi Înviat de ipocrizie, de uşurătate. Am avut prilejuri de rugăciune alături de părinţii parohi ai satelor girovene, ne-am întâlnit şi cei de aici şi cei de departe, din toate colţurile lumii, mai mulţi ca niciodată la sărbătorile mari ale satului, am râs aşa cum n-o mai făcusem de mult, am plâns la crucile părinţilor şi ale fraţilor noştri înveşniciţi şi am privit cu multă încredere spre viitor.

A fost anul 2015 un timp al milei? A fost. Pentru unii dintre enoriaşii noştri greu încercaţi dar mai ales pentru copii şi părinţii lor din două centre sociale din Piatra-Neamţ, ori pentru tineri care au nevoie de sprijinul nostru pentru a-şi continua studiile, împreună am contribuit cu un dar, uneori cu alimente, alteori cu rechizite, uneori cu hăinuţe sau produse de igienă şi sanitare, alteori direct cu bani.

A fost anul 2015 un an al împlinirilor? Cu siguranţă. Tinerii noştri au prins aripi. Unii spre oraşele studenţeşti, alţii către liceele de prestigiu din Piatra-Neamţ. Premii, distincţii, apostolat. Porumbeii noştri sunt mesagerii conţeştilor. Ei poartă în identitatea lor o istorie pe care o vor continua cu aceeaşi demnitate pe care biserica nostră atât de veche o afişează.

2016? Să-l binecuvinteze Dumnezeu cu dragoste şi pace! Suntem într-un joc teribil al mărturisirii credinţei noastre. În acest joc unicul câştigător este Dumnezeu. Să ne întărească Domnul să-i fim mâini şi picioare, minţi şi inimi, guri şi urechi, toate spre lucrarea la care suntem chemaţi. Orice descurajare să ne încurajeze, orice piedică să ne ducă mai departe. Să fim uniţi spre slava Lui şi spre liniştea noastră. Să ne ridicăm din neputinţă, din indiferenţă, din tăcere şi să spunem prin tot ce facem: Dumnezeu este Tatăl nostru!

Iubiţi şi fiţi iubiţi!