Împreună pentru împreună

Viața parohiei Decembrie 8, 2015

Afirmăm din ce în ce mai des şi răspicat că solidaritatea este una dintre calităţile umane şi româneşti cele mai de preţ. Şi în mare parte este adevărat. Pentru a fi alături de cei care au nevoie de cineva, ne-am gândit ca pentru o zi noi să definim termenul "cineva" prin "parohia Conţeşti".

Am pornit încă din ajunul sărbătorii noastre parohiale, de Sfântul Andrei, şi am continuat de ziua ocrotitorului nostru, Sfântul Nicolae, şi vom derula până în ziua de 13 decembrie 2015, un proiect filantropic numit "Împreună pentru Împreună".

Centrul Social "Împreună" din Piatra-Neamţ, aparţinând Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Piatra-Neamţ cât şi Centrul de cazare temporară a persoanelor fără adapost din cadrul aceleaşi direcţii, vor primi câteva daruri din partea mai multor parohii din Protopopiatul Piatra-Neamţ. Ne-am alăturat acestui demers şi vă aducem la cunoştinţă că Centrul rezidenţial "Împreună" care are ca beneficiari tineri proveniţi din centrele de plasament şi familii defavorizate socio-economic. Momentan, centrul are cazaţi un număr de 70 de beneficiari cu vârste cuprinse între 1 an şi 40 de ani.

Centrul de cazare temporară a persoanelor fără adăpost are capacitatea de cazare pentru 25 de persoane aflate în risc social. Având în vedere faptul că aceste persoane nu au aparţinători, locuinţă , venituri, vă solicităm sprijinul in donarea unor produse necesare creşterii calităţii vieţii: lenjerii, paturi, papuci, perne, pijamale, prosoape, alimente, conserve, materiale de curăţenie.

Este important ca donaţiile dumneavoastră să conţină lucruri sau obiecte noi şi alimente sau materiale în termen de garanţie.

Vă aşteptăm în continuare la biserică cu oferta dumneavoastră.

Program de slujbe:

Vineri, 11 decembrie 2015: ora 15: Sfântul Maslu

Sâmbătă, 12 decembrie 2015, ora 8.45: Acatistul Sfântului Spiridon

Duminică, 13 decembrie 2015, ora 8: Utrenie, Sfânta Liturghie.

Vă mulţumim.