Veşnică pomenirea lui...

Viața parohiei Ianuarie 19, 2015

Parohia Conţeşti se alătură glasurilor şi inimilor rugătoare ale familiei, prietenilor, colegilor şi enoriaşilor vrednicului de amintire Părintele Ioan Feraru.

Vineri spre sâmbătă inima părintelui a încetat să mai bată... grea de singurătatea adusă de plecarea prematură a doamnei preotese din urmă cu trei ani. Obosită de paşii care l-au purtat prin Socea, Vădurele şi Beţeşti (din comunele Rediu şi Cândeşti) prin casele tuturor. Fiindcă i-a iubit pe toţi ca pe însăşi viaţa lui.

Acum puţine zile îmi mărturisea cuvinte de taină, care vor rămâne amintiri de preţ. Mi-a vorbit de parohie, de lucrările de reparaţie ale bisericii în care a pus atât de mult suflet. Râdea de forţa care îl cam părăsise, întrebându-se când vor trece cei şase ani rămaşi până la pensionare. Se bucura de slujirea din duminica precedentă. Povestea de enoriaşii pe care i-a păstorit cu devotament. Mi-a spus multe şi pentru mulţi care vor trebui să le asculte, la momentul potrivit.

Am discutat despre Cuvioasa Parascheva, ocrotitoarea bisericii din Socea, izvorul său de bucurie şi linişte. Era entuziasmat că slujeşte într-una dintre bisericile cuvioasei noastre.

Cei 59 de ani rămân scrişi în cartea vieţii, dintre care aproape patru decenii de preoţie rămân în amintirea păstoriţilor şi a celor care l-am cunoscut.

"Hristos a înviat!"