Cerc Pastoral în parohia Conţeşti

Viața parohiei Mai 5, 2014

Luni, 5 mai 2014, în parohia Conţeşti, din comuna Girov, Protopopiatul Piaatra-Neamţ, s-a săvârşit Sfânta Liturghie cu prilejul întâlnrii Cercului pastoral-misionar „Sfânta Ecaterina” Girov.

Cuvântul de învăţătură a fost susţinut de părintele Paul Grigore Sava de la Parohia Popeşti care a susţinut conferinţa cu tema „Legătura dintre Taina Sfintei Spovedanii şi Taina Sfintei Euharistii”.

Soborul celor 10 părinţi slujitori din comuna Girov a săvârşit şi un trisaghion pentru ctitorii adormiţi ai bisericuţei din Conţeşti, vechi de peste 300 de ani şi un Te-Deum de mulţumire pentru credincioşii prezenţi în număr mare la Sfânta Liturghie.

„Întâlnirea noastră din acest an a fost prilejuită de cinstirea unui sfânt foarte iubit de către credincioşii români, un sfânt familiar Bisericii Universale, Sfântul Efrem cel Nou, a cărui prăznuire o facem anual la 5 mai alături de Sfânta Mare Muceniţă Irina, Sfinţii Mucenici Neofit, Gaie şi Gaian.

Vă îndemnăm să vă rugaţi continuu pentru fraţii noştri suferinzi din Siria şi pentru pacea fraţilor noştri din Ucraina şi pentru toţi fraţii noştri sinistraţi din toată România, cu nădejdea că Dumnezeu ne va milui pe toţi şi ne va întări cu harul Său” - părintele paroh Ştefan Zaharia.

Cu acest prilej au fost oferite iconiţe cu Sfântul Efrem cel Nou şi ultimul număr al foii parohiale „Viaţa noastră”, ediţia de mai 2014.

Parohia Conţeşti va derula începând cu data de 5 mai un nou program filantropic pentru persoanele vârstnice şi un nou proiect catehetic adresat persoanelor adulte din parohie.

Următorul cerc pastoral-misionar din comuna Girov va fi organizat la Căciuleşti, vineri, 13 iunie 2014.