Final de proiect filantropic

Viața parohiei Martie 28, 2014

Proiectul "Împărtăşirea din Cuvânt" a fost finalizat duminică, 23 martie 2014 în biserica parohiei noastre.

Vineri, 21 martie şi respectiv sâmbătă, 22 martie 2014, cei trei beneficiari direcţi: Andreea, George şi Amalia, au primit banii colectaţi în cadrul acţiunilor proiectului, necesari în acoperirea cheltuielilor cu tratamentul şi terapiile specifice situaţiilor medicale în care se află.

"A fost un alt fel de proiect. Deşi am organizat acţiuni familiare, au existat momente în care ne-am văzut conduşi de Dumnezeu spre altceva. Totul a fost firesc, a decurs de la sine. Am avut rezultate neaşteptate şi am implicat foarte multă lume în acest proiect: 120 de elevi ai şcolilor girovene, cadre didactice din Şcoala Gimnazială "Prof. Gheorghe Dumitreasa" Girov şi din Şcoala Gimnazială Nr. 3 Piatra-Neamţ, enoriaşii parohiei Conţeşti, voluntari şi donatori din Piatra-Neamţ, Dorohoi, Iaşi, Constanţa şi din alte localităţi. Numărul celor care au fost alături de noi măcar cu o rugăciune este foarte mare şi am observat la nivelul comunităţii locale o empatie care ne oferă loc de mai bine. Sper ca la nivelul parohiei Conţeşti şi în întreaga comună Girov să realizăm proiecte care să ajute cât mai mulţi oameni, fiindcă suntem toţi fiii lui Dumnezeu. În ultimii ani am avut posibilitatea să ajutăm vârstnici, am ajutat copii şi avem în plan să continuăm acest proiecte şi să deschidem altele noi. Avem o familie în comuna Girov care nu are curent electric, avem două familii care au peste opt copii şi un număr mare de persoane care folosesc o medicaţie foarte scumpă şi pe care încercăm să le ajutăm, cu rugăciunea noastră în comun şi cu sprijinul material de care au nevoie." (Pr. Ştefan Zaharia)

"Mulţumesc pentru ajutor şi sper să pot să fac şi eu ceva bun pentru toţi sau măcar pentru unii." (Andreea, scaun cu rotile)

"Nu m-am aşteptat vreodată la aşa ceva. Mă bucur şi vă sunt recunoscător. Am să mă rog pentru toţi cei care m-au ajutat." (George, scaun cu rotile)

"Mulţi nu mi-au dat multe şanse, dar eu astăzi sunt alături de colegi la şcoală. Mă împărtăşesc des pentru că Domnul nostru Iisus Hristos m-a ajutat să fiu alături de voi toţi astăzi în lume. Sărutmâna." (Amalia, operaţie la nivelul creierului)

Proiectul "Împărtăşirea din Cuvânt" va fi înscris zilele ce urmează la faza pe protopopiat a Concursului național de proiecte duhovniceşti pentru educație misionar-filantropică „Sfânta Euharistie – lumina vieţii creştine”.

detalii: http://acumgirov.blogspot.ro/

foto: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.699753653380730.1073741866.317687518254014&type=3&uploaded=3